Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednoznačně. Ale vždy bude existovat masivní skupina těch, kteří vědí, že to dělat jde, že si to ostatní nechají líbit.

A samozřejmě vědomí opojné moci těch, kteří mohou „dobro páchat“.

2 0
možnosti

hloupá je iluze o tom jak si lidé nechají všechny peníze a dobrovolně budou dávat do společného, nebudou dokud nebudou muset

0 1
možnosti

Násilné odebírání peněz je to pravé ?

A proč ne rovnou návrat k otroctví. Žádné dobrovolné podřízení se skvělému záměru osvícených vládců se nedá očekávat.

Proto rovnou proti plebsu nutno použít hrubou sílu.

0 0
možnosti
Foto

K33a56r91e55l 44R39a60d77a

20. 9. 2013 2:08

To Vaše jedinné řešení má velkou vadu. Je stejně nefunkční jako systémy přerozdělování. Dnešní složité výrobní procesy prostě neumožňují spravedlivé určení podílu jednotlivce na konečném výsledku. Použitelné to snad bylo na středověké vesnici, prakticky nezávislé na okolním světě. Dokázali si vše potřebné vyrobit sami. Dnes se na většině výrobků podílí mnoho lidí a jejich cena je v podstatě nějaká virtuální hodnota, ovlivněná Bůh ví čím. A jak určíte hodnotu práce pilného a pracovitého úředníka, který poctivě zpracovává nějakou úplně zbytečnou agendu, ovšem stanovenou zákonem ? Už Vám svítá, proč všechny ty pravicové pověry nefungují ? Vycházejí totiž z modelu právě té středověké vesnice, kde bylo vše snadno přehledné.

0 1
možnosti
Foto

Myslím, že řešení je jednoduché - nahradí-li se miliardáři a tzv. podnikatelé počítačem, a to dnes není nic nemožného, zůstane mnoho prostředků pro nomální lidi R^

0 1
možnosti
Foto

tak tohle říká ten kolotočářskej expert už pod druhým článkem

0 0
možnosti
Foto

haha ... jakpak jste vy libertariáne přišel na to, že živnostníci odvádějí méně do společné kasy?

Na idnes jsem byl první bloger, který se ozval proti Mládkovu blábolu.

Já označuji za největší škodnou příznivce pravice, protože to oni by měli být odpovědní vůči OSVČ a vědět o čem mluví. Vy jste jen další škodná, nevíte nic.

0 3
možnosti

tak to se poplácejte po ramenou a běžte zase o dům dál, podstatu článku jste vůbec nepochopil

1 0
možnosti

Je to takové obecné kecání. Neříkám, že nejde udělat nic, ale na druhiou stranu naše daňové zatížení není vyšší než třeba německé. To co vy navrhujete je asi - chceš aby dítě vzali do 1.třídy - zaplať, ukradl ti někdo auto - tak dopředu policajtům zaplať za šetření, chceš spravit silnici, kudy jezdíš - nejdříve zaplať abychom to měli z čeho opravit. S tímto chtějí být Svobodní úspěšní jak třeba CSU v Bavorsku?

1 1
možnosti

Když mají Němci extrémně vysoké daně, proč bychom se s nima vůbe srovnávali ?

Srovnávejme se Hongkongem, Švýcarskem nebo Novým Zélandem.

1 0
možnosti
Foto

Budete mít stejný názor, když vás porazí auto, budete na vozíku, dostanete rakovinu a v rodině budete mít postižené dítě?

0 1
možnosti
Foto

Pokud bude splněna podmínka uvedená v článku - že stát nechá lidem maximum z peněz, které jim teď bere a nechá je s nimi naložit podle vlastního uvážení - tak ano! protože v takovém případě si:

1) sjednám co nejlepší pojištění pro případ nemoci, úrazu apod.

2) budu ukládat, spořit takovou částku, abych měl na stáří nebo na nepředvídané události

3) budu připraven pomoci rodině, případně lidem ze svého okolí, které budu znát, a budu totéž očekávat od ostatních členů rodiny a doufat, že i lidé v okolí pomohou mě, budu-li v nezaviněné nouzi

4) teprve po vyčerpání těchto možností se v nouzi nejvyšší obrátím na stát

Tohle však není reálné, pokud mi stát sebere většinu toho, co bych mohl vydělat, ať už na dani z příjmu, sociálním či zdravotním "pojištění", DPH, spotřební dani a dalších povinných odvodech. Proto je třeba, aby snižování daní a zvyšování odpovědnosti za sebe a rodinu šlo ruku v ruce.

6 1
možnosti