Diskuse

Londýn se chystá na svátek. Skutečně?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dunajova

23. 7. 2012 13:54
Poznatek

Po přečtení všech příspěvů mě udivuje jedna věc. Lidé, kteří v Londýně něžijí, nic neplatí a neví, jak to tady probíhá, mají plná ústa připomínek a stížností, kdežto lidé, kteří zde žijí, platí daně, pracují, studují se jim ty kecy snaží vymluvit...Shrnuto - lidi, kterým do toho prakticky nic není, zas nejvíc mluví ;-D

0 0
možnosti

crutow

23. 7. 2012 14:14
Re: Poznatek

Olympiádu lze chápat obecně nebo konkrétně - jako to děláte vy - londýnští patrioti (nic proti). To že to je (obecně) za sport schovaná monstr akce s nejistým ekonomickým výsledkem, je prostě fakt, stejně tak i mnou dole zmíněná města duchů, která po mnohým olympiádách zůstala. Pokud to v Londýně dopadne jinak, peníze se vrátí, "vesnička" bude dále sloužit jako bydlení (jak píše pan Krám), tak samozřejmě jedině dobře. Neodiskutovatelnou skutečností je, že podobný "cirkus" je prostě věcí vkusu a ne každému musí konvenovat, je zbytečné to hned brát jako nějaké kacířství a vztekat se kvůli tomu. ;-) Stejně tak je relevantní otázka financování, jak píše autor blogu, opravdu ne každý musí brát olympiádu jako obecný zájem, který by měl být placen z daní občanů...

0 0
možnosti

z-VV-na-bliti

23. 7. 2012 11:17
Muhehe...

...Londyn se chysta na svatek. Na Temzi kotvi valecna lod. ;-DR^

0 0
možnosti

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 7. 2012 11:37
Re: Muhehe...

HMS Ocean je plavouci vrtulnikova zakladna, nikoliv valecna lod.. Duvod je celkem prosty, vrtulniky musi nekde pristavat a vzletat, a navic to musi byt v dostatecne vzdalenosti, aby se dokazaly rcyhle dostat do Stratfordu, a stredu Londyna. Pozice u Greenwich je pro tento ucel velmi vhodna. Na palube je umisteno 8 vrtulniku typu Lynx, ale lod zaroven slouzi i jako nemocnicni v pripade potreby. http://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Ocean_(L12) Jelikoz v Londyne se 7 / 7 / 2005 stal teroristicky utok.. Krome hlupaku nikdo jiny Muhehe nepouziva.

0 0
možnosti

kram.bigbloger.lidovky.cz

23. 7. 2012 10:23
Vy snad pane Numerato Olympiadu platite? Ja ano!

Pane Numerato, tri veci, 1) Kolik vy sam platite HMRC, ze budete kritizovat, jak britska vlada, ktera neni vasi vladou naklada s penezi, jez vy neplatite?, 2) Kolik vy sam platite Council Tax nekteremu z Londynskych Borough, ze budete kritizovat to, jak se penize, ktere vy neplatite v meste, kde nebydlite a o nemz zjevne nic nevite, pouziji?, 3) Kritizovat neco, o nemz nic nevite umi kazdy hlupak, az budete odvadet v UK dane a platit mestu dan za bydleni v mestske ctrvri, mimochodem ta moje Tower Hamlets je Olympiadou postizena jsou tam uzavirky a za barakem mi parkuje na Temzi vrtulnikova zakladna HMS Ocean, na hlavou mi letaji vrtulniky a diky uzavirkam na DLR mam problem se dostat do prace. Presto mi Olympiada nevadi a jako obcan Londyna, ktery tam plati dane a zije jsem na ni hrdy. Jenze to nekdo, kdo nezvedl cely zivot zadnici z CR nemuze pochopit. Cheers. JK

1 1
možnosti

z-VV-na-bliti

23. 7. 2012 11:19
Re: Vy snad pane Numerato Olympiadu platite? Ja ano!

A neni to absurdni? Sportovni svatek? Monstrozni komerce a vojensky manevry. No a k tomu trocha sportu. Jsem jedinej, komu to tak prijde??

0 0
možnosti

kili

22. 7. 2012 16:40
Sport?

Zjevně jste si spletl rubriku. Ale po nahlédnutí do některých Vašich předchozích blogů už mě to zase tolik nepřekvapuje.

4 1
možnosti

bednarik62

22. 7. 2012 14:57
Samozřejmě

máte, Marečku, naprostou a čistou pravdu,, přece mnohem lepší než špiclování, kontroly ruksaků a kapes je ponechat šíleným střelcům úplně volnou a radostně svobodnou ruku, ať hází granátem nebo mačká spoušť kalašnikovů !!

5 1
možnosti

mn_blogger

22. 7. 2012 15:08
Re: Samozřejmě

vy se asi chystáte na trollympiádu, že?

0 0
možnosti

Dunajova

22. 7. 2012 14:13
Mám na to jiný názor

Nejvíce mě na Vašem článku zarazilo to, že kritizujete bezpečnost. Ono

OH je úžasný cíl pro - říkejte si tomu jak chcete.Na cíc je to zvýšení bezpečnosti podpořeno skutečností, že přímo před vchodem do Westfieldu proběhla rvačkajeden človek byl ubodán a na

míste mrtvý.

Upřímně, budu raději, když budou každý den chodit ulicemi šiky policistů a vojáků, než aby se někomu něco stalo.     

Jediná věc, která mě znepokuje je, že hned naproti OH vesnice, přes cestu je zóna, kde bydlí lidé v obytných domech. Je to pro mě nesnesitelný pohled od přepychu k oproti tomu chudobě. Tohle opravdu nezvládli.

2 1
možnosti

Dunajova

22. 7. 2012 20:07
Re: Mám na to jiný názor

OPRAVA: v mobilních domech ...nevím, na co jsme myslela

0 0
možnosti

Dunajova

22. 7. 2012 14:08
Mám na to jiný názor

Označit OH v Londýně za megalomenskou záležitost je neskutečná hloupost. Vše je zde komorní, takhle to v Anglii dělají. Stavby jsou naprosto úžasné v tom, že narozdíl od jiných měst, kde hostili OH, počítají s dalším využitím. Např. mobilní tribuny u plaveckého bazenu, které se po OH odmontují.

Co se týče MC, je to zkrátka hlavní sponzor, tak je jasné, že budou mít monopol. Lidem ale přece nebrání dát si cokoliv jiného. V přilehlém Leytonu (kde bydlíme i my) je spoustu možností: indická kuchyně, pizza, čína, různé fastfoody, Subway i to vaše slavné KFC.

Navíc hned naproti OH parku je Westfield- obchodák, kde si lidé mohou koupit další tunu jídla, podle jejich chuti.

Také proč byla OH umíště do nejchudší části Londýna? (A to mi taky příjde uhozené, je to tady uplně normální, nijak nestrádáme, lidé se tady nestřílí, sousedé jsou fain) Díky OH dostal Leyton a přilehlý Stradford nové chodníky, cesty, fasády. Navíc obchodníkům v Leytonu neskutečně stoupnou tržby.

2 1
možnosti

mn_blogger

22. 7. 2012 14:14
Re: Mám na to jiný názor

"Označit OH v Londýně za megalomenskou záležitost je neskutečná hloupost." Ještě jednou se vraťte k rozpočtu celé akce a popřemýšlejte o tom, jestli je to neskutečná hloupost. Ti, kteří tu akci pořádají, do toho nevkládají vlastní zdroje, ale zdroje, které někomu sebrali...

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

22. 7. 2012 13:34
...z idnes, "na olympiádě se bude zejména souložit"

a v tomto světle bych to celé vnímal (hiv) pozitivně. ;-)

1 1
možnosti

Martin__S

22. 7. 2012 13:32
Já se na ten svátek těším

A já se teda na tu podívanou těším =)

Myslím, že peníze protékají na daleko nesmyslnější věci. Kritizovat ochranu je hloupost - ne že bych viděl teroristu na každém rohu, ale přece jenom prevence na takovéto akci (a lákavém cílu) není špatná. A monopol hranolek? Naštěstí jim je nenutí se zbraní v ruce, že? :-)

Těším se na ně, vychutnám si je, a vy si je kažte svým úhlem pohledu.

3 1
možnosti

kenzo

22. 7. 2012 13:42
Re: Já se na ten svátek těším

Nevím, jestli je to jen o terorismu. Tyto OH již dávno začaly jako solidní trapná blamáž:

:

http://www.sme.sk/c/6014258/briti-sudia-tvar-olympiady-rabovala.html

:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2024952/London-riots-2011-Olympic-ambassador-Chelsea-Ives-said-best-day-ever.html

1 1
možnosti

kenzo

22. 7. 2012 13:16
Tak copak OH v loni hořícím Londonistánu.

Již dnes je jasné, že tyto OH jsou odsouzeny zůstat ve stínu těch v Pekingu. Velkou neznámou zůstává, zda-li se tyto rizikové OH (i přes polovojenský režim) obejdou bez pouličního násilí a terorismu pro tuto poloislamizovanou zemi již přiznačné. Zatím se zdá, že ve jménu Allah Akbar budou tyto LOH ještě napínavé:

:

http://www.youtube.com/watch?v=gvT4V6oEKBQ&feature=player_embedded

:

1 1
možnosti

kenzo

22. 7. 2012 13:17
Re: Tak copak OH v loni hořícím Londonistánu.

P.S. Ale jinak souhlas:

:

http://www.presseurop.eu/cs/content/article/2383431-orwellovsky-duch-olympijskych-her

:

1 1
možnosti