Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mustrum Ridcully

3. 9. 2011 20:46
0 0
možnosti

Tak nevim

1. 9. 2011 17:41
Nerušit,ale zpřísnit pravidla

a podmínky.V poslední době se neustále snižuje latka kvality,aby jí mohl každý bez problémů přeskočit a v tom je ta chyba.I učení bolí,ale to není důvod polevovat v nárocích.Jen to přiznání ministra o úrovni znalostí cizího jazyka o něčem svědčí.Potom se tady každý diví proč mu šefuje rumun či někdo jiné národnosti ovládající např.angličtinu.Pro stát by mělo být školství na prvním místě,protože všechno to sociální dotování,ve formě dávek a podpor,je důsledkem nekvalitního školství.

0 0
možnosti

naroznej

1. 9. 2011 17:51
Re: Nerušit,ale zpřísnit pravidla

Ano , souhlas.

Ve kvalitě a úrovni školství je naše budoucnost.

0 0
možnosti

lihoslavdluhousek

1. 9. 2011 17:07
uz prvni bod oznaceny jako nedostatek

je ve skutecnosti pouze ideologicky vykrik nejakeho doktrinera

proc vsichni tzv. liberalove tak pripominaj komunisty ?

0 0
možnosti

tromi14

1. 9. 2011 17:27
Re: uz prvni bod oznaceny jako nedostatek

mají pocit, že jsou tím zajímaví;-D

0 0
možnosti

echo.3.

1. 9. 2011 16:43
Zprvu si povidam, naivita

0 0
možnosti

echo.3.

1. 9. 2011 16:51
Re: Zprvu si povidam, naivita

ale je to horsi, proste hloupe.

1 0
možnosti

Pravicový Liberál

1. 9. 2011 16:41
http://www.svobodni.cz/

http://www.svobodni.cz/

0 0
možnosti

naroznej

1. 9. 2011 17:48
Re: http://www.svobodni.cz/

RvRv

Svobodní jsou podobně demagogická a populistická  strana , jako komouši. Ti jedni blábolí o marxismu a ti druzí o "absolutně svobodné a deregulované " společnosti. Realizovatelné však není ani jedno , ani druhé.

0 0
možnosti

nebolševik

1. 9. 2011 16:37
tak toto je

blábol extrakt. Nejen že si autor vymýšlí argumenty, spíše si je cucá z palce, ale zapomíná na to, že při záměně příčin a důsledků se vždycky dojde k hovadným závěrům. A úplně chybí vysvětlení, jak zajistit, aby školy soukromé byly lepší, než ty státní. Možné to samozřejmě je, ale v dané situaci bych na něco takového nevsadil ani protektorátní korunu. A je tu ještě další drobný zádrhel: má-li být soukromá škola opravdu soukromá, musí být též financována ze soukromých peněz. Jak by se to líbilo občanům si netroufnu ani odhadnout. Zřizovat jakési kvazisoukromostátní školy, je, s prominutím, úplná blbost. Nic to neřeší. Dost zajímavé je, že než se věci, tedy školství, chytili nejdřív bolševici a po nich polovzdělaní aktivisti druhu ministrů školství Zemanovy éry, bylo to celkem v pořádku. Nějakých dvěstě let, od Marie Terezie přinejmenším.

1 0
možnosti

naroznej

1. 9. 2011 18:14
Re: tak toto je

Souhlas. Nic proti soukromému školství , v řadě zemí má soukromé školství vyšší kvalitu než státní. To ale není případ ČR. Proto , aby některá soukromá škola mohla soupeřit s podobnými kvalitními školami ve světě , musí mít tradici , kvalitní management  (kterému bude více záležet na kvalitě školy a budoucnosti , než na momentálních výdělcích) , kvalitní sbor pracovníků a hlavně bude dodržovat etická pravidla. Nároky musí mít vysoké a na každého studenta stejné a tato škola musí umět vyrazit i synka z bohaté rodiny pokud nesplní studijní nároky  dané touto školou.

Pak tato škola získá respekt a uznání a absolvování této školy bude něco vzhledem k dalšímu zaměstnání studenta něco  znamenat .

Jinak vzhledem k dnešku si říkám -pánbůh zaplať za bolševické školství. Na řadě středních škol byla tenkrát maturita z cizího jazyka povinná  , pokud někdo měl pravidelně trojky -už se na žádnou střední školu nedostal. Na školách studovala elita.

0 0
možnosti

Zefram Cochrane

1. 9. 2011 16:32
no hlavně že soukromé VŠ chrlí tuny géniů

Škola je přímo motivovaná udržet si studenty a nechat je "odstudovat" a získat diplom (hlavně ta soukromá).

A mimochodem, proč by se naši studenti sami měli snažit, živí a drží je na té škole maminka s tatínkem (dědka a bábu nepočítaje) a nemají žádný spěch a užívají si života, sem tam brigáda aby bylo na cigára a hospodu, prostě havaj. Proč nezavést školné a proč to s ním tak dlouho trvá. No a to školné nastavit rozumné, nelikvidační a splatit do  20let po ukončení školy, žádné odpuštění v 50letech věku, hypotéku také musíte splatit a nikoho nezajímá jak.

2 0
možnosti

polto

1. 9. 2011 16:53
Re: no hlavně že soukromé VŠ chrlí tuny géniů

hm, a co si myslite, ze se stane s reputaci soukrome skoly, ktera necha studenty "odstudovat" jen tak? rekl bych, ze casem se zamestnavatele zacnou absolventu tehle skoly vyvarovat a potazmo o ni studenti prestanou mit zajem...

v dobe svych studii (MFF UK) jsem ucil nekolik studentu soukromych vysokych skol. vesmes to byli schopni, motivovani lide kolem tricitky, kteri to profesne dotahli kam az to bez titulu slo. za sve penize ode mne pozadovali kvalitu. jsem presvedcen, ze od skoly taky pozadovali kvalitu, zejmena vzhledem k tomu, ze to byli lide, kteri moc dobre znali hodnotu penez.

vytvorit kvalitni vzdelavaci instituci je nesmirne obtizny a dlouhodoby ukol, zejmena v prostredi kontrolovanem statnim vzdelavacim monopolem. ze v takovem prostredi vubec existuji nejake soukrome vysoke skoly odrazi nizkou efektivitu tech statnich. navrhuji: srovnejme sance, prestanme existujici "verejne" vysoke skoly dotovat. pak se uvidi, jestli jsou soukrome vysoke skoly opravdu tak neperspektivni...

0 0
možnosti

devian

1. 9. 2011 16:12
Soukromé školství dnes neexistuje...

Ve chvíli, kdy jsou i tzv. "soukromé školy" financované ze státních peněz, kdy se i ty podřizují pravidlům a regulím MŠMT a dalších k tomu oprávněných státních institucí, kdy je celý obor silně regulován a řízen, neexistují soukromé školy.

Všechny dnešní školy jsou tak de facto státní, jen u některých nese odpovědnost stát a u některých "pověřený soukromník", vlastník není vlastníkem, ale vlastně státním zaměstnancem.

0 0
možnosti

MacX

1. 9. 2011 16:18
Re: Soukromé školství dnes neexistuje...

Opakuju, existuje trh soukromých školících firem pro firemní vzdělávání, kterého se stát neúčastní, a ejhle - čistě privátní trh produkuje ještě děsivější šunt, než soukromé školy ve formálním školském systému. Vřele vám doporučuju pár let v nějaké školící firmě prožít, já už to mám naštěstí za sebou a učím na státní vš.

1 0
možnosti

Harry_sportsman

1. 9. 2011 16:02
Naivní, hloupé, demagogické

- jinak tento článek opravdu hodnotit nelze. Rv

2 0
možnosti

Kudrnáčekabc

1. 9. 2011 15:58
Proboha!

Tak otřesný blábol jsem už dlouho nečetl!

Při inteligenci jeho autora myslím, že vůbec nemá venu s ním diskutovat!

0 0
možnosti

MacX

1. 9. 2011 16:04
Re: Proboha!

Že je to blábol, to máte pravdu. Ale diskutovat je potřeba, protože se tu za poslední léta uhnízdila spousta blábolů, které se goebbelsovským opakováním staly domnělými pravdami - "trh vyřeší vše", "strategie jsou nesmysl", "stát je zlo, privát je dobro"....

3 0
možnosti