Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z41d34e22n16a 10K22o26č74í

28. 10. 2013 17:01

Diskutovat s klakou Machjugend se jeví jako zbytečné, protože jejich fanatičnost a okouzlení Machem, který byl žákem Klause, je nezlomné. ;-D!!!!

2 2
možnosti
PH

P74a84v48e69l 72H69e75k

28. 10. 2013 17:40

Nejdřív si odstraňte trám ze svého oka, nežli budete kritizovat jiné.

0 0
možnosti
Foto

A další:

Svobodní by si měli najít svou vlastní fazónu". Zatím jste braní jako Klausovi pohrobci a výsledek ODS je obecně vnímaný.

4 0
možnosti
Foto

co byste jim poradil, aby s těmi Klausovými pohrobky dělali. Klaus se kolem založení SSO pouze mihl a toto označení je pouze mediálně rozšířenou kravinou, která ale žije svým způsobem.

2 1
možnosti
Foto

Další námět:

Program Svobodných je pro volby velmi, ale velmi obsáhlý.

Dále je program psán jako diplomka - většinu lidí nezajímají odkazy a nenechají se zviklat citáty jiných, pokud program jako takový je pro ně nekonzumovatelný.

Doporučuji:

- program zeštíhlit a učinit jej lépe "poživatelným"

- zrušit citace - rozlišit krátkodobé a dlouhodobé cíle - vymezit priority, jejich návaznost - nechat to přečíst lidem s různou schopností konzumovat informace. A konečně: chovat se jako lidi a nehrát si na vyvolené a jediné rozumné. Nejste žádní nadlidi a nemůžete lidem diktovat nebo z nich dělat hlupáky. Stáváte se pak sami hlupáky.

4 0
možnosti
PK

P73a37v27e32l 96K40u48r66a35l

28. 10. 2013 13:41

Takže v podstatě otevřeně přiznáváte že pokud se z programu neudělá čtení pro zaostalé tak populace není schopná ho pochopit.

1 1
možnosti
RH

Jako konzervativec sice s řadou názorů SSO souhlasím, ale volit je asi nikdy nebude. Nicméně si myslím, že by mohli mít úspěch v rámci širší formace napravo od středu, nebo jako libertariánské křídlo nějaké liberálně-konzervativní strany (jako u amerických Republikánů). Nebo by se mohli ideologicky šířeji roztáhnout a pojmout méně vyhraněné voliče. Zdá se ž s takto pevnou ideologií je jejich potenciál pod 5%, a i kdyby se do parlamentu dostali, pak jejich libertariánská poloha je příliš odstředěná od centra a možnost prosadit ultraliberální politiku téměř nulová. Jeden ze signálů voleb je nutnost širší integrace pravice.

0 0
možnosti
DZ

Souhlasím se článkem, že Svobodní by měli více pracovat s různými skupinami obyvatel. Vysvětlit důchodcům, v čem si pomůžou když budou volit Svobodné, to samé s 50. letými, to samé s méně vzdělanými lidmi atakdále. Pan Mach je asi obklopen vysokoškolsky vzdělanými lidmi a komunikuje s voliči, jakoby to také byli více-vzdělaní lidé - což ale většinou nejsou.  A samozřejmě se nějak dostat do masových medií (televize), což v případě ČT je velmi těžké.

2 1
možnosti
Foto

R^

Těžké,  ale ne nemožné.

A když už se tam dostane, tak vystupovat vstřícněji pro potenciální voliče.

0 0
možnosti
RH

Svobodným chybí osobnosti, což je hlavní problém strany. Současná politická situace a chaos na pravici vytvořily ideální příležitost prosadit se, čehož Svobodní nevyužili. Petr Mach je inteligentní a kultivovaný, ale není vůdce a nemá charisma.

1 0
možnosti
Foto

J32i71ř58í 20K73r98á77m

28. 10. 2013 11:29

To bych nevtvrdil. Sledoval jsem nekolik vystoupeni pana Macha a cetl s nim i nekolik rozhovoru, vcetne toho v Reflexu. Je videt, ze i on si zacina uvedomovat, ze cesta neni byt proti vsem, ale naopak najit kompromis. Bohuzel agresivita jeho vlastnich priznivcu, ktere nekdo nedavno v diskusi oznacil jako "Machjugend" je proste pro vetsinu normalnich lidi odrazujici. Pan Mach je prilis inteligenti, aby to nevedel. Jenze stejne jako jini ekonomove i on je velmi izolovan od realneho sveta a podobne jako treba Keynes spolehal na svou akademickou auru, spoleha na ni i pan Mach, jenze prave tim, ze se boji diskustovat s kymkoliv jinym, nez svymi priznivci - tedy predevsim s temi jako pan Stastny nize v diskusi, kteri oznacuji vsechny kdo si dovoli mit jiny nazor za "hujery", skodi sam sve strane. Pan Mach ma na to byt dobrym politikem, ale musi se sam rozhodnout, zda chce zit ve stinu pana Klause spolu s pani Janou a jejim fanklubem anebo hodla byt schopny komunikovat i se skupinou lidi, kteri nesdili jeho nazor.

3 0
možnosti
Foto

Svobodní požadují svobodu i v tom, aby každý od určitého věku mohl bez problémů svobodně vlastnit zbraň a v případě ochrany svého majetku ji i svobodně použít beze strachu, že bude za to odsouzen. Svobodně říkám Svobodným svobodné NE.

1 3
možnosti
RH

Chystáte se usilovat o něčí majetek? ;-)

1 1
možnosti

Karma a souhlas. Ještě bych doplnil, že by to chtělo být více vidět (což se asi snadněji řekne, než udělá). Když zmíním, že volím Svobodné, častá reakce zní "Kdo to je? Ty neznám," případně "Znám pár lidí, co je volí, ale nic o nich nevím." Co by pomohlo? Možná nějaká excentričtější osobnost ve vedení, možná právě vámi zmiňovaný důraz na osobní svobody. 

Také si myslím, že není vhodná neustálá agrese vůči ODS a TOP 09. Chápu, že jsou to hlavní konkurenti a kritika je nutná, ovšem jejich voličům tím Svobodní neříkají "my jsme lepší," ale spíše "vy jste blbci, když jste je volili." Tím si nikdo sympatie nezíská a přitom jsou to právě voliči ODS, TOP 09 (a nově ANO), kteří by mohli být potencionálními voliči Svobodných (členové KSČM to určitě nebudou).

4 0
možnosti
JR

J29a59n 69R41á24ž

28. 10. 2013 11:12

Volili jsme celá rodina Svobodné a stejně tak jsem dělal co mohl. abych přesvědčil mnoho odpadlíků od ODS, z řad svých přátel a známých, aby nepovažovali hlas daný Svobodným za hlas hozený do koše.

Mnozí se mně ptají, proč já, tradiční volič ODS, volím zrovna Svobodné, když v mnohém s jejich libertiánským pojetím pravicové politiky, nesouhlasím! Pravicový volič, podle mne neměl jinou volbu, neb Svobodní byli mezi kandidujícícmi stranami jedinou autenticky pravicovou stranou. A tak než sedět na zadku doma, nadávat, že není koho volit, nebo dát hlas Babišovi, je lepší dát hlas Svobodným. Tak zněl můj argument a u mnohých zabral!

Jest však pravdou, že s mnohými kroky Svobodných i s některými jejich programovými tezemi nejsem v souladu a tak jsem "pouze" jejich příznivcem a ne členem.

Souhlasím skoro se vším, co Svobodným vyčítáte, ale nejsem si jistý, že   tyto stránky jsou vhodným prostředím, pro diskuzi nad v podstatě interními záležitostmi Svobodných.

Lepší by bylo, a vřele to vedení Svobodných doporučuji, aby nechali na svých webovkách  hodně prostoru, aby se mohlo více jejich příznivců vyjádřit, jak by si oni, tedy Ti, kteří nechtějí považovat svůj volební hlas pro Svobodné, jen za jedorázový akt, představovali další vývoj této strany, aby v příštích volbách mohli být důstojnějším soupěřem pro zavedené parlamentní strany a sami se parlamentní stranou stali.

P.S. Vedení Svobodných by nemělo přeceňovat relativní volební úspěch. Mnoho  z hlasů, které dostali, bylo hlasem daným ze zoufalství nad tím, že ODS  nesplňuje jejich pravicové představy, nikoliv proto, že je jim politický program Svobodných obzvlášť sympatický! . Jestli se povede restituování ODS a ta najde schopného charismatického vůdce, vrátí se hodně z dnes zklamaných voličů ODS opět k této straně.

5 1
možnosti
Foto

J17i20ř51í 14K83r67á67m

28. 10. 2013 11:02

Ano jednu radu taky mam - Pokud chcete priste vic, jak 2,4% prestante s tim Bobosikovskym bojem proti EU. Odrazujete tim volice. Problem CR totiz neni, a opet se to ukazuje po tehle volbach, bordel v EU, ale hyperbordel v CR. Co totiz je na Svobodnych odporne je prave ta sebestrednost, ze vyresi vsechny hrichy Evropy. Houby, vyprdnete se na EU, ale nejdriv se stante nekym, kdo pomuze doma - pak muzete jit zachranovat svet. Dokud vam to nedojde porad budete ztracet tech 5-10% rozhodujicich hlasu, co jste svou svatou valkou vuci EU ztratil.

3 0
možnosti
Foto

eurobuzerantismus tlačený k nám z EU je jednou z příčin hyperbordelu u nás, samozřejmě umocněného všemi možnými národními zloději a hujery. Vymezování vůči EU má svůj význam a je v charakteristice strany důležité. Nevšiml jsem si toho, že by Svobodní někde tvrdili že vyřeší všechny problémy, zatím se je snaží jen pojmenovávat.

4 1
možnosti