Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakkoliv v tom hledám, to co bych chtěl - totiž pravicovost -, čiší z toho jen velebení francouzské a jiných pochybných revolucí.

A ta francouzská byla první a byla největším omylem naší civilizace - posvětila pro budoucnost levičáctví a vyžírání, ne soukromé vlastnictví, podnikání, svobodu etc.

Ještě že Anglie měla to štěstí v osobnostech Jiřího V. a královny Marie, kteří v odporných trendech socialistických manýrů, se kterými vy tu teď nepřímo sympatizujete, monarchii uhájili.

Ludvík XIV. prohlašoval: "Stát jsem já.", jenže to žádný panovník v době pádu velkých monarchií takřka nebyl - nikdo nebyl feudál, ale kdyby byl, nic by to neměnilo na tom, že vzít mu půdu by byla krádež, čímkoliv by se omlouvala - i buržoazní revolucí.

0 0
možnosti
MN

Naprostý nesmysl. Co má anarchokapitalismus společného s francouzskou revolucí? Iniciátoři francouzské revoluce se chtěli ujmout moc nad státem. Já se přikláním k bezstátní společnosti.

0 0
možnosti
MS

Pokud odmítáte stát a tím i symboly českého státu, je to vaše věc. Korunovační klenoty jsou ovšem i vzácným historickým artefaktem, který si zaslouží úctu a pokoru. Tedy alespoň ze strany těch, kterým pojmy historie a národ něco říkají. :-/

4 1
možnosti
MN

já nemám nic proti korunovačním klenotům jako historickému dědictví, kritizuju ten etatistický kult, který se kolem nich buduje. Btw není trochu divné, když se republika honosí symboly monarchie?

3 1
možnosti
Foto

symboly jsou a byly vždy atributem jakéhokoli fungujícího lidského společenství...dobrého i špatného....i to vaše libertariánské horování za "stát bez státu" je víc symbol než realistická vize;-)

4 0
možnosti
JZ

Jestli nemate rad statni moc, prestehujte se do Konga nebo Rwandy. Tam zadny stat nefunguje.

4 2
možnosti
MN

běžně se anarchokapitalistům předhazuje Somálsko když už ;). O Kongu a Rwandě si doplňte informace.

Ani v tom Somálsku bych žít nechtěl, protože těm skupinkám, které tam spolu bojují, jde IMHO o to, aby získaly moc a mohly se ujmout vlády nad státem.

3 0
možnosti
MB

Takhle, váš názor je důsledně libertariánský. A právě proto prokazuje, že je libertarianismus utopická volovina.

Zkuste se zamyslet nad tím, jak by fungovala lidská společenství, které by nic nespojovalo - hodnoty, symboly, normy, obecně kultura. Nefungovaly by.

4 2
možnosti
MC

Jakékoliv programové myšlenky a vzdělávání má být svobodné, ale mávátka rozhodně společnost nenaplňují. Autor nikterak tímto nepopřel kulturu ani historii.

2 2
možnosti
MC

Není co dodat. Je to pravdivý poctivý pohled na svobodu. Tu bohužel ještě žádný stát neplní hájit. Všude se bohužel pouze jako v té pohádce "Hrnečku vař!" rozlívá podvodná a falešná kolektivistická altruismem nasáklá sociálněsocialistická morálně zdeformovaná demokracie.R^Karma

5 4
možnosti
JM

Je to Váš pohled na věc. Já to vnímám jako jeden ze svých životních snů tohle vidět. Tu Vaši účast na propagandě a možnost vidět symbol nadřazenosti Vám strašně závidím:-)

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS