Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Děkuji za článek. Po delší době jsem si vzpomněl, proč bych nikdy Stranu svobodných občanů volit nemohl. Feudalismus? Ne, děkuji.

0 0
možnosti
MN

vy jste z toho vyčetl nějakou obhajobu feudalismu? To jste byl asi hodně rozespalý, když jste to četl.

0 0
možnosti

Karma, bohužel většina lidí tento systém pokládá za kapitalismus a pokud jim nevyhovuje, tak k němu hledají alternativu v různých formách "reálných" a nacionálních socialismů, případně rovnou v komunismu. Připomnělo mi to jeden můj starší blog, kde jsem o tom psal: http://karelsindelar.blog.idnes.cz/c/284809/Nejvetsi-uspech-socialismu.html

1 1
možnosti
PK

Sousedé Němci v prakticky stejném systému, který Vy nazýváte "socialismem" (ještě jste měl dodat s lidskou tváří), mají 2x vyšší HDP a 3x vyšší mzdy, i když krvácí na DDR. Je to nejen o "Deutsche Ordnung und Sauberkeit", ale o invenci, pracovitosti, větším nacionalismu, menší zlodějně, přístupu k trhům apod. Liberálnější přístupy fungovaly dočasně v Británii (ztráta kolonií, nevhodný průmysl, např.doly, moc silné odbory), ale Margareth také už na konci docházely peníze. Nevěřte v zázračné účinky liberální medicíny.

6 2
možnosti
MN

Nemám rád debatování o "kdyby", přesto si troufám tvrdit, že s liberálnějšími přístupy by mohly být v Německu mnohem dále a pochybuji, že by měli problémy s přistěhovalectvím (ty jsou vždy zapříčiněny štědrostí sociálního systému). Ordnung und Sauberkeit je pěkná věc, ale nesmíte zapomínat na Freiheit.

1 1
možnosti
SB

Česká republika je příliš malá, než aby to tady mohlo být výrazně lepší nebo naopak výrazně horší než ve zbytku Evropy.

Nejpříznačnější pro tuto dobu jsou v Evropě čtyři věci:

1) Přesun výroby do Činy a některých dalších věcí, 2) přistěhovalectví z kulturně odlišných oblastí, 3) bruselské nesmysly, 4) rostoucí zadlužení všech.

To přistěhovalectví se nás zatím netýká, ale v jiných zemích způsobuje problémy, které dopadají i na nás. Zbylé se už nás týkají naplno.

Takže naříkání na to, co jsme tady nezvládli, je dost mimo mísu. Zcela určitě je značná část viny i na naší straně, avšak i kdybychom byli bez chyb, v podstatě by to tady vypadalo plus mínus stejně, jako to vypadá.

4 0
možnosti
PK

I to přistěhovalectví včetně nelegálního není u nás nejmenší.

0 0
možnosti
PK

P22a98v18e77l 50K54u26l45a

17. 11. 2012 8:18

Dnes to vidím na olympíádu ve shazování 17.listopadu :-/

6 3
možnosti
MK

A toho skučení a kňourání co bude ;-D

3 2
možnosti