Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T. Šmiřák

2. 5. 2012 12:37
Sociální pravice

Osobně bych se označení levice a pravice, tak jak je zažité, nebránil. Souhlasím ale s autorem, že všechny tyto strany jsou značně sociální. Tyto proudy mají ale přece jen diametrálně odlišnou filozofii, ač založenou na stejném (socialistickém) paradigmatu. Kdyby měla být pravicí označena strana zastávající neregulovanou svobodu trhu, našla by se tu (snad) jedna neparlamentní strana, pak bychom ale toto označení (kdy jsou všechny ostatní strany levicové) vůbec nemuseli mít.

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 5. 2012 23:49
Jsou to konzervativci, žádní socialisté.

Tedy pravice. Na liberály si nikdy nehráli.

0 0
možnosti
MP

MMister.com

2. 5. 2012 10:59
Re: Jsou to konzervativci, žádní socialisté.

A čím se ten konzervatismus projevuje, prosím jich? Tedy kromě motýlku Herr Schlafenberga.

6 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 5. 2012 21:06
Zírám

Vidím, že superlevicové jsou nejen severské státy.  Jsou jimi  v š e c h n y  s t á t y  E v r o p y  (neb mají uzákoněny v kurzivě kritizované kroky - snad kromě těch lékáren). USA evidentně do toho - dle vás - marastu spěje.

  Jen tak mimochodem:  Když bude lékáren 5x víc, než je reálně potřeba, spokojí se každá s pětinovou marží (v absolutním čísle)?  Pokud ne, kdo zaplatí mraži pětinásobnou?  Nejspíš pojišťovny. Kdepak vezmou pojišťovny peníze? Nebude to náhodou zvýšením pojistného?  Tedy, pokud budou vlády socialistické. Co v tom případě udělá vláda absolutně konzervativní. To mě moc zajímá.

0 0
možnosti
MN

mn_blogger

2. 5. 2012 0:02
Re: Zírám

"Když bude lékáren 5x víc, než je reálně potřeba"...tak asi hodně lékáren zkrachuje, to je celé...

11 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 5. 2012 20:58
Možná je to jinak

Možná to, co vy považujete za autentickou pravici je v reálu nesmysl.  (Například zvyšování daní.  Vy víte, kdy jsou nastaveny správně? Aby už se nezvyšovaly? Mají se "nezvyšovat" i v případě, že jsou dosud nulové?)

0 0
možnosti
MN

mn_blogger

2. 5. 2012 0:06
Re: Možná je to jinak

jakákoliv daň je pro mne loupež, nedobrovolný akt/obchod z donucení; uznávám, že se daní nemůžeme zbavit ze dne na den, ale dlouhodobý cíl vidím v tom, že budou zrušeny daně i stát, to je princip, který zastávám

1 0
možnosti
PGS

pgjed

1. 5. 2012 16:15
A co je to pravice?

Vážený autore. Existuje něco, jako soubor konzervatibních hodnot a jejich naplňování je pravicovou politikou. Protikladem této politiky je politika liberální. A to jak liberální levice, socdem, extrémě komunisti, tak individualistický liberalismus gradující do pragmatizmu. Což je nejenom TOP09, ale i ODS. U nás pravicová vláda ještě nebyla! Podrobnosti si račtenastudovat z příruček politologie a politické filosofie.

1 0
možnosti
MN

mn_blogger

1. 5. 2012 18:35
Re: A co je to pravice?

konzervativec, který chce v politice prosazovat konzervativní hodnoty za peníze daňových poplatníků a navíc chce druhým nařizovat, jak mají žit, je pro mne také levičák a socialista. Pokud se snaží konzervativní hodnoty šířit přesvědčováním druhých (bez donucování) a bez toho, aniž by ke svým cílům zneužíval veřejné prostředky (tj. prostředky, které někomu musel zákonitě vzít), nemám s tím problém.

2 0
možnosti

haes

1. 5. 2012 15:08
Tak jak je to s tou pravicovostí obecně?

ČTK: Krajně pravicová Dělnická strana sociální spravedlnosti má demonstrovat za sociální jistoty.

3 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

1. 5. 2012 15:10
Re: Tak jak je to s tou pravicovostí obecně?

jak proradne pravicove ... ba primo i ultrapravicove ... :-P

1 0
možnosti

martin013

1. 5. 2012 15:02
Jaká to hrůza!

A představte si, ještě ti syčáci mají tu drzost podporovat naši orientaci na EU. To už fakt přehnali. Je úsměvné, když se někdo domáhá jakési ortodoxní pravicovosti zrovna na příkladech jako vy. Jsou možná věci a řešení pravicová a možná věci a řešení levicová. Ale také jsou věci a řešení rozumná. Na voličích prosím nechte, aby si vybrali a postoje TOP09 ve volbách ocenili. Předpokládám, že taková svoboda volby vám bude svatá, úplně stejně, jako vám budou svaté svobodné kroky politické strany TOP09. Možná vám ale v něčem rozumím. Chcete si prostě jen svobodně zahulit v hospodě a pak si na svůj otřesný chrapot mít možnost nakoupit na každém rohu v lékárně nějaké kapky, samozřejmě o sobotách i nedělích.  Představte si však, že další naproto svobodní jedinci takové výdobydky naprosto nepotřebují. Z toho musíte být úplně vyděšený.

1 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

1. 5. 2012 15:09
Re: Jaká to hrůza!

a to, ze ostatni jedinci takove vydobytky nepotrebuji podle vas znamena, ze to ti ostatni maji ZAKAZAT i vsem ostatnim ? ja napriklad nesnasim operu, podle vyluzovanych zvuku me prijde, jako kdyby pri kazde opere mela umrit nasilnou smrti pulka clenu divadelniho sboru ... ale to jeste neznamena, ze tu operu zakonem zakazu vsem ostatnim.

3 0
možnosti

KarelSind

1. 5. 2012 14:30
Karma

"Socialistům všech stran" věnoval F. A. Hayek svoji Cestu do otroctví. Plný souhlas. Ale asi by bylo lépe vyhnout se dělení pravice X levice a rovnou raději psát o klasickém liberalismu. Nevím jak, ale pojem pravice si přivlastnili kolektivisté různých druhů. Například za "autentickou pravici" se rádi vydávají kolektivističtí socialisté druhu snad ještě horšího, než jsou ti levicoví socialisté.

2 0
možnosti
P

Petr-liska

1. 5. 2012 14:10
nesmysl

Pravo-levé třídění je dosti zjednodušující vidění světa.Mimo to,Svobodní nařknuli TOP 09 z toho,že nejsou pravicový,KSČM napadá ČSSD z toho,že není levicová a prolidová. Extrémy se mohou poplácat po ramenou.

Mimochodem-k zákazu kouření e-cigaret.Tento produkt byl vyroben v Číně teprve před 6 lety a doposud se neví,jaké látky "kouření" uvolňuje a jaký to může mít vliv na člověka.

0 0
možnosti

haes

1. 5. 2012 14:49
Re: nesmysl

Tak to nekuřte!

1 0
možnosti
PK

repanak

1. 5. 2012 13:44
Nevím co je socialistického

na zákazu kouření v restauracích - mně osobně kouření souseda obírá o svobodu. Jinak Vaše názory jsou nesmírně naivní - dnešní společnost nelze uřídit ani pravicovejma ani levicovejma "kecama". Nežijete v raném kapitalismu. Samotný kurzarbeit dobře prováděný není špatný, také by ho Němci ve stále vyšším objemu nedělali. Některé dopady z globalizace trh sám nevyřeší a neposoudí jaký je celospolečenský dopad. Ale nemůže být na věčné časy, ale vždy jen na omezenou dobu, aby obor, odvětví ale i stát měly čas na reorganizaci, zeštíhlení atd.

2 0
možnosti
LC9

Led c 9

1. 5. 2012 13:52
Re: Nevím co je socialistického

jsem zarputilý nekuřák, ale kampaň proti kouření není kampaň proti kouření. Dnes paradoxně zakazují i elektronické cigarety, z nichž žádný kouř nevychází (troška páry), ale kuřák dostane svou dávku nikotinu. To jen 70 let po Hitlerovi se naplňují jedna po druhé jeho ideje - Evropa bez kuřáků vedená Německem. Bodejť ne, když země jako USA byly vedené 16 let nacistickou rodinou Bushů a v pozadí politické moci stojí "eugeničtí" sociopati jako David Rockefeller.

1 0
možnosti