Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

12. 12. 2011 9:34
Přání otcem myšlenky.

Žel, EU se nehroutí.

Konstruktéři EU právě objevili nové možnosti integrace a mají i dost záminek pro jejich uplatnění a tak se o to pokoušejí.

Zoufalý odpor několika málo jedinců není důkazem toho, že se EU hroutí, ale naopak toho, že se dále integruje.

Je to podobné jako zářivé výtrysky od černé díry, do níž padají hvězdy i se svými planetárními systémy a případnou civilisací na nich...

0 0
možnosti
P

pithart

11. 12. 2011 18:35
Karma

taky mě to těší...

0 0
možnosti
H

holcman

11. 12. 2011 13:26
Si myslim

ze ty ses taky pekny numero, kamo. :o(

0 0
možnosti
K

kladivar2

11. 12. 2011 12:04
Tak Evropská unie je říší nesvobody a socialismu?

kolik Vam je autore? vy jste ten socialismus prozil na vlastni kuzi? podle mladistveho vzhledu asi tezko. Podle ceho pak merite / srovnavate?

Kdyz uz pisete: "Nelze vyloučit, že stávajícím členům unie i obyvatelům Evropy přinese rozpad unie spoustu nepříjemností."  tak by jste se taky o tech neprijemnostech mohl zminit. Jake to budou neprijemnosti a pro koho?

Takove clanky me spis prijdou jak zoufaly vykrik do tmy. Nic vic nic min.  Pokud se citite ze jste chlap tak ocekavam rozumnou diskuzi s argumenty.

2 0
možnosti
MN

mn_blogger

11. 12. 2011 12:19
Re: Tak Evropská unie je říší nesvobody a socialismu?

Podle čeho měřím? Podle toho, jaké platí občané a firmy daně, podle toho, jaký objem finančních toků se přerozděluje. To je přece jasný důkaz toho, že Evropská unie je socialistickým spolkem. Fakt, že se v socialistickém Československu přerozdělovalo více, na tom nic nemění. Možná je toho socialismu méně, ale furt je to socialismus.

Jaké nepříjemnosti? Dočasné zpomalení růstu ekonomiky, nutnost vyjednávat nové formy spolupráce s členskými státy EU, zvýšení nezaměstnanosti (propouštění úředníků a dalších lidí, kteří pracují pro Evropskou unii apod.)

0 0
možnosti
FH

Bouše

11. 12. 2011 10:08
Vzhledem k tomu, že jsem občan země,

jež je z 80% závislá na vývozu do zemí EU, tak z "hroucení se EU" žádnou radost nemám. Z toho může mít radost jenom trouba. :-P

4 0
možnosti
MN

mn_blogger

11. 12. 2011 11:09
Re: Vzhledem k tomu, že jsem občan země,

a kdo říká, že se zeměmi EU nemůžeme spolupracovat po jejím rozpadu?

0 0
možnosti
PK

ahaswer

11. 12. 2011 8:43
...pokr3

Má na své názory právo. Je svobodný a vyznavačem svobody. Má ale také štěstí, protože se pohybuje ve svobodném prostředí a MŮŽE svou svobodu slova realizovat. Škoda jen, že stejné svobody nepřiznávají nesouhlasícím.

Nejsem fanatickým zastáncem EU a EUR v současné variantě už vůbec ne. Myslím si, že na rozdíl od jmenovaných, se oprávněněji považuji za eurorealistu. Tak jsem řekl. :)

1 0
možnosti
N

Novotnak

11. 12. 2011 9:10
Re: ...pokr3

R^ ano, snaží se EU srovnávat se společenstvím, kde svoboda neexistovala. Také jsem odpůrcem mnoha nepříjemných a omezujících regulační opatření EU, ale vidět věci černobílé, by bylo krajně fanatické a hlavně hloupé.

1 0
možnosti
PK

ahaswer

11. 12. 2011 8:42
... pokr2

Možná jim dojde, že ekonomický význam této krásné země není tak markantní, abychom si mohli vyskakovat, kárat a mentorovat ty výrazně větší (oblíbená to činnost páně „profesorova“, že?) státy a budeme usilovně hledat řešení. Jenže z pozice odpadlíka a nespolehlivého partnera je pak velmi obtížně sjednává rovnocenné partnerství. Zajímavé je, že se takový „hurábudovatel“ svobodných zítřků rád označuje jako EUROREALISTA a oponent je tedy automaticky infantilně označován jako eurohujer, aniž by si však uvědomil, že svým projevem na hraně až klinické nenávisti k EU se řadí do kategorie EUROFOBIK a to ještě při velmi shovívavém posudku. Na kritiku pak reaguje popuzeně (stejně jako jeho zářný vzor „profesor“), nepřátelsky a oponenty napadá osobně, aniž by dokázal jejich s názory polemizovat, vyvracet je, popř. hledat styčné body a korigovat své.

2 0
možnosti
N

Novotnak

11. 12. 2011 9:06
Re: ... pokr2

R^

0 0
možnosti
PK

ahaswer

11. 12. 2011 8:42
...pokr

Takový autor neřeší, co by se v případě dramatického zhroucení mohlo stát, vždyť přece existují východiska: Rusko, Indie, Čína apod. vzdálené lokality a není mu divné, proč s nimi již dávno neobchodujeme. Jemu je prostě EU (teď nemyslím její „šílený“ prvek v podobě EUR, což je přímou rudý hadr) trnem v oku, proto je nutné oslavovat její zánik za každou cenu. Dobrá, EU zanikne, ČR bude jásat a oslavovat. Co se asi tak může stát, že? Třeba toto: Silné státy se spojí a vytvoří skutečně funkční ekonomicko-finanční prvek bez slabých článků (k nimž nepochybně patříme) v původním pojetí jako protiváhu USA a Číně, popř. Rusku. Co však nezačleněné státy? Nějakou chvíli ještě budou plesat, jenže pak nastane realizační vystřízlivění a obrovský údiv, že obchody jdou najednou tak nějak mimo stát a máme co dělat, abychom se uživili.

3 0
možnosti
N

Novotnak

11. 12. 2011 9:06
Re: ...pokr

R^ Toto je kvalitní názor.

0 0
možnosti
PK

ahaswer

11. 12. 2011 8:40
EU a její kritika

Různost názorů je dobrá věc. Ale pouze v případě, že se tyto názory střetávají, prolínají se a mají šanci se uspořádávat.

Blog je dobrá věc. Autor může svobodně vyjádřit názor.

Jenže pak nastává občas ouvej. Buď je autor demagog a pak je mu jedno, co se píše a diskutuje, protože ON má názory nejlepší a neměnné. Nebo je autor komunikativní a CHCE si vyměnit názor – pak otevře diskuzi, diskutuje, přemýšlí, argumentuje, obhajuje, popř. i uznává lepší kvalitu některých oponentů. To však vyžaduje schopnosti, kterými zřejmě ne všichni disponují.

Při čtení některých výplodů se dopracovávám k názoru, že charakteristika autora 1. typu je signifikantní pro vyjadřování členů SSO. Projevuje se to zkratkovitým myšlením a z toho plynoucími iracionálními závěry. Proto je dobře, že se Evropa hroutí, protože JÁ s ní nesouhlasím a všichni vyjadřující obavy a netančící na potenciálních troskách jsou zaslepenci a „eurohujeři“ a proto na ně vypláznu jazyk.

2 0
možnosti
N

Novotnak

11. 12. 2011 9:05
Re: EU a její kritika

R^

0 0
možnosti
JL

jirka1965

10. 12. 2011 22:32
POslouchal jsem české i zahraniční komentátory.

Mohu říci, že jen velmi málo z nich má názor ten, že EU se hroutí. Naprostá většina hovoří úplně jinak. Já bych se na Vašem místě moc neradoval - ona to asi nebude s tím zhroucením pravda. Že některá česká média lezou VK do zadele neznamená, že mají pravdu.

1 0
možnosti
PH

Rodnok

10. 12. 2011 22:38
Re: POslouchal jsem české i zahraniční komentátory.

no, z čeho jiného by měli chlapci radost, tak jim ten pocit dopřejme.

1 0
možnosti