Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

sadraj

6. 12. 2011 19:41
Nepříl bych jim nic jiného nežli

Aby  se ji stala  náhodná autonehoda  po které  by zůstali nejmeně  1/2 roku v  nemocnici následně  v  Kladrubech  a  potom by  naráz z platu  uředniků na  vysokem  postu  najednou padli do záchranné socialní sitě  a mšli se  živit  včetně  rodiny  z toho co  nyni přidělují lidem  zdravotně  postuiženým.

Invalidnim důchodcům a pdobně  ajestšě  po půl roce  nebo po roce  jim ponížili ID  a nebo nakonec sebrali naprosto  A  to vše s  tim že jsou dobře  vzdelání  a  se svým vzděláním  se mohou dobře  uživit  prací z domova  a  podobnými žvásty.  Nebo stačí  jednou přechodit  chřipku  popřipadě  chytit  klíště  a  nedostatečne  doléčit  a  je  vymalováno a  myslím že by se  velice  rychle  zákony  menily.  Divím se  např  o Filipiove  a  p Kocourkovi  že  ani je dva, (jako postižené zdravotně)  nenapadne  se  zamyslet a zákony zmenit  ve  prospech  postižených  i s  tim že se  budou  následne  vice  kontrolovat  ,Zřejmě  s  jejich  platy   je  tahle  problematika  netrápí.

0 0
možnosti
LC

jáša

6. 12. 2011 16:02
Bláboly, které se

tvaří jako kdovíjaké moudro. K tomu vést diskusi je ztráta času .

1 0
možnosti
PH

petrph

6. 12. 2011 6:33
no ano

Protože, nezapomeňme že stát ty důchodové i sociální odvody jakož i daně dlouhodobě vybírá, jakož i ony ochranářské úřady (kontrolní, hygienické, atd, atd..) dlouhodobě existují a jsou placeny z těch vybraných daní. Takže otázka už nestojí - ochrana občanů ano či ne - ale když už existuje zda má pracovat účinně či zda se ty výdaje můžou bezdůvodně prošustrovat.,

0 0
možnosti

svarcz

6. 12. 2011 5:13
Typicky ideologický přístup-jako recept na svíčkovou

Ačkoliv se s některými libertariánskými tezemi ztotožňuji, považoval bych za katastrofu tuto ideologickou aplikaci, bez ohledu na realitu, bez ohledu vlevo, vpravo. To by způsobilo zase mnoho utrpení, jako ostatně všechny "idylické" systémy. Snaha o dokonalý svět je nesmyslná. Neboť člověk nikdy žádný dokonalý ani ideální systém prostě nevytvoří. Libertariánství - prosím, ale bavit se o tezích, ohleduplně aplikované a nikoliv o ideologii, kterou máte bod po bodu na papíře a stylem "hurá revoluční akce" a aplikovat jako recept na svíčkovou, ve společnosti zkrátka nelze.!!

1 0
možnosti
MMS

Miflonides

6. 12. 2011 4:40
Horší užbýt nemůže

Příspěvek pana N. je tak špatný, že horší už být nemůže. Proč? Protože pod silnou vrstvou fanatismu se ztrácí člověk.

1 0
možnosti
MP

Martin V2

6. 12. 2011 8:36
Re: Horší užbýt nemůže

Většinou se ztrácí v koncentračních táborech.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

6. 12. 2011 0:24
Ideologické žvásty.

Autor je navíc demagog, který argumenty o ochraně znevýhodněných jedinců (mimochodem nikoli před svobodou, ale před zodpovědností) nevyvrací, jen bez jakýchkoli argumentů tvrdí, že jsou chybné. Zcela stejná tvrzení by se dala použít na jakoukoli státem zavedenou regulaci - od invalidního důchodu pro handicapované, kteří prostě nejsou schopni se v neregulovaném systému uživit, po ochranu elementární svobody jedince nebýt zabit či zotročen, kterou bez státu nelze zajistit (autor bude jistě tvrdit, že ano - problém však je, že takový systém nikdy nikde neexistoval a je papírovou iluzí anarchokapitalistů). Stručně lze říci, že článek je hovadinou, která nevyhnutelně vzniká, nadřazuje-li se ideologie realitě.

0 0
možnosti
MN

mn_blogger

6. 12. 2011 0:31
Re: Ideologické žvásty.

"....invalidního důchodu pro handicapované, kteří prostě nejsou schopni se v neregulovaném systému uživit" - charita vám nic neříká, solidarita v rámci rodiny, pojištění...?

1 0
možnosti

jrc

6. 12. 2011 0:12
Kdo bude chránit bohaté a chytráky?

Nevím zda jste bohatý , nebo chudý. Nevím jestli jste chytrák, či hlupák.

Jste naivní a nezkušený, protože existence jedněch bez druhých neexistuje a přitom musí žít spolu.

Přestože společnost řídí většinou bohatí a chytráci, tak se hrabeme v dluzích a hospodářské krizi.

Problém je v tom, že si hlupák myslí, že je chytrák a boháč, že je chudák a tak kradou, kde se dá a k tomu je potřeba ta neomezená svoboda, kterou opěvujete.

Pokud by vládli chudáci a hlupáci, tak by to možná bylo mnohem lepší. Svoboda totiž musí končit tam kde omezuje, utiskuje, či okrádá ostatní spoluobčany. To je ta mez svobody, kterou ti vaši boháči a chytráci, ke kterým si asi myslíte, že patříte, dosud nepochopili i přes své možná vysoké, ale velmi často neužitečné vzdělání.

0 0
možnosti
MN

mn_blogger

6. 12. 2011 0:22
Re: Kdo bude chránit bohaté a chytráky?

"existence jedněch bez druhých neexistuje a přitom musí žít spolu"...a říkám snad, že ne?

já akorát říkám, že mají žít spolu ve svobodě...vy říkáte, že jedni mají vládnout druhým, to je socialismus, bez ohledu na to, jestli první ovládají druhé nebo druzí první

1 0
možnosti
MN

mn_blogger

5. 12. 2011 23:55
Už jsem se lekl, že socialisté nechají blog bez povšimnutí

nenechali - strycek-Joe spol. s r.o., Tram_007 a viet dorazili a nepředložili jediný argument, jak už je tomu u socanů zvykem

3 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

5. 12. 2011 23:50
Tak zaostalý blog jsem dlouho nečetl

je to osvěžující R^

1 0
možnosti

Tramp_007

5. 12. 2011 23:44
Také bych chtěl mít

tak jednoduché myšlení. To by se to žilo...

2 0
možnosti