Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rodnok

10. 12. 2011 21:50
asi vám nikdo neřekl,

kde "pracuje" předseda SSO Mach a kdo ho tam v útlém věku dostal ;-D;-D.

0 0
možnosti

ftdolton

20. 11. 2011 8:43
Miluju,

když někdo, tak jako Vy, plynným jazykem lže.

Nežijeme v socializmu - je to lživá mediální zkratka. Jinak Vás mohu ujistit, že stejně jako ministr Dobeš se chovají tisíce manažerů jak ve státních, tak především ve velkých soukromých firmách - nadnárodních monopolech, kde vlastně ani pořádně nikdo neví, která/které fyzická osoba je vlastníkem/spoluvlastníkem. Vedle příbuzných to obvykle bývají sexuálně přítulné osoby.

Podstatou, což Vy ale hned v úvodu odmítáte, je skutečnost, že dotyčná učitelka je náboženský fanatik. To má dokonce lékařskou diagnózu.

0 0
možnosti

mn_blogger

20. 11. 2011 9:56
Re: Miluju,

1. mediální zkratka je naopak to, že žijeme v kapitalismu, to je názor, který média hájí. Marně si vzpomínám, že by se některé noviny, TV atd. oficiálně hlásily k názoru, že žijeme v socialismu. Já jsem v reakci na jeden diskusní příspěvek vysvětlil, co považuju za zásadní rozdíl mezi kapitalismem a socialismem. Vy mne pouze napadáte, že lžu, ale žádný argument jste nepředložil. Tak se předveďte...

2. trvám na tom, že nemám smysl řešit, o co ve sporu mezi učitelkou a ředitelem jde, pro mne je podstatné chování ministra

1 0
možnosti

knox

20. 11. 2011 8:17
bohužel

za tento stav si můžeme my voliči. Celých 20 let si tam ty papaláše dosazujeme.Neschopnost nebo spíše neochota sehnat si informace o tom koho volím, je příčinou tohoto stavu. O těch co nevolí a potom nadávají ani nemluvit.......

0 0
možnosti

mn_blogger

20. 11. 2011 9:57
Re: bohužel

ano, souhlasím s Vámi, voliči na tom nesou nemalý podíl viny

0 0
možnosti

kaktusak

20. 11. 2011 1:18
Žijeme bohužel v kapitalismu

V socialismu by kapitalisté neovlivňovali vládu a ta by jim miliardami nedotovala to jejich podnikání (např. penzijní 2. pilíř).

V každém případě ale ministr má právo vybírat si své spolupracovníky. Třeba tam jde někdo do důchodu, za lepším, špatně dělá...).

0 0
možnosti

mn_blogger

20. 11. 2011 1:27
Re: Žijeme bohužel v kapitalismu

kapitalismus a dotace se vylučují, už to konečně pochopte, žijeme v socialismu, vy byste chtěl asi ještě víc socialismu stejně jako pomatenci z ProAltu, Žižek a další exoti, ale to nic nemění na tom, že už teď procházíme socialismem. Kapitalismus je založen na svobodě a na tom, že každý může volně, jak se mu zachce, nakládat s prostředky, které vydělá, ne že mu jich vláda polovinu ukradne a poskytne mu za ně služby, o které mnohdy ani nestojí nebo je nevyužívá

2 0
možnosti

škovras

19. 11. 2011 22:34
A ještě drobná poznámka

Pokud je Vaše foto aktuální, tak jste velmi mladý a nemůžete si pamatovat, jak si Havel vzal, ne na misterstvo, ale na HRAD, své kámoše, B. Štěpánová se tam projížděla na koloběžce v různobarevných podkolenkách (rozuměj každá podkolenka jiné barvy), do vedoucích funkcí na ministerstva byli dosazeni kamarádi "z mokré čtvrti" a jejich kamarádi atd.. Lidé bez vzdělání a jakékoli kvalifikace. To jen abyste si nedělal iluze. Tenhle nešvar není privilegiem komunistů (jak se určitě bude někdo snažit tvrdit).  A za 22 let jsem neslyšel, že by někdo nazval Havla "papalášem", byť se jím rychle stal.

3 0
možnosti

mn_blogger

19. 11. 2011 23:54
Re: A ještě drobná poznámka

Sám jsem to tehdy určitě nevnímal, protože jsem řešil zcela jiné věci :), ale díky TV archivu a knižním publikacím o tom, jak si na Hradě počínal Václav Havel samozřejmě něco vím. Částečně máte pravdu, ale přece jenom jsou pozice, kde si politik vybrat může (je jasné, že premiér si vybírá ministry, ministr náměstky, prezident kancléře apod.), ale problém nastává tehdy, když si někdo na Hrad nastěhuje půlku "mokré čtvrti" nebo když jsou vytvářena nadbytečná místa apod.

1 0
možnosti

škovras

19. 11. 2011 22:12
Možná

chybí na ministerstvu franštinářka. Ta učitelka totiž učí externě fráninu. Osobně si myslím, že není páka na to nějak potrestat ředitele - slabost ministra, rodiče žáků píší petice za pana ředitele (ač jejich děti neučí), kmenové učitelky mlčí, protože se bojí o místo. Takže dokazování bude těžké. Nicméně pochybuji, že by si pan ministr vzal na úřad někoho, kdo dokáže veřejně vystoupit a kritizovat nadřízeného. Spíš to beru jako "plácnutí do vody".  Jinak zajišťování teplých místeček pro kamarády bylo, je a bude běžnou praxí.

1 0
možnosti

mn_blogger

19. 11. 2011 22:29
Re: Možná

i kdyby chyběla franštinářka :), tak předpokládám, že na ministerstvu by mělo být běžnou praxí vyhlásit nějaký otevřený konkurz na tu pozici, ne rovnou ukázat na toho, kdo tu pozici bude zastávat. Souhlasím s vámi, že dost možná jde o plácnutí do vody. Nicméně ministr jasně naznačil, že kdyby chtěl, tak je pro své sympatizanty schopen místo zajistit. To mě hodně znepokojuje.

0 0
možnosti

old fashioned Kokodák

19. 11. 2011 21:47
stačilo napsat jen poslední dvě věty

:-)R^

0 0
možnosti

mn_blogger

19. 11. 2011 21:53
Re: stačilo napsat jen poslední dvě věty

asi máte pravdu, ale ty zásadní myšlenky musí člověk zabalit do atraktivního obalu, který naláká čtenáře :-)

0 0
možnosti

Ladislav Jílek

19. 11. 2011 21:11
Jiná věc

mne nutí k zamyšlení. Učitelce hrozí výhazov, protože kritizovala ředitele. Pokud je výhazov neoprávněný, měl by ho někdo zrušit a ředitelovi vysvětlit: "Takto ne!" To by ministr nemohl? Bylo by to správnější.

1 0
možnosti

jendazmoravy

19. 11. 2011 21:55
Je to tak.

Dobeš je na úrovni krále z Pyšné princezny, který nesl do vězení pilník.

0 0
možnosti

zpetak

19. 11. 2011 20:57
Hezky vecer.

Socialismus, podnikatel. Slova, ktera v Ceske republice zni smesne. Predne, mlady muzi nechci poucovat, si prostudujte co jsou to socialisticke mysleni a ideje. prosim, nepiste o komunistickem socialismu.To bylo uplne neco jineho. Kam ten cesky kapitalista dovedl Vasi vlast, vidite a slysite a ctete kazdy den. A vlada se boji do neceho sahnout ( 12 miliard ve Svycarsku) jen aby nekdo z nich se neobjevil v teplacich.

Myslim, ze by jste mel chvili pobyt v zyhranici, aby jste poznal opravdovou podstatu opravdoveho socialismu a opravdovych kapitalistu.

Jinak s Vama souhlasim. Ale to, ze pan ministr nabidl praci na ministerstvu je papalasstvi. A papalasstvi kvete v kazdem rezimu.Za to socialismus a kapitalismus nemuze. Za to muzou lide, kteri si ty papalase voli...

1 0
možnosti

asi tak

19. 11. 2011 21:30
soudruhu

máš v tom trochu zmatek

tady od roku 1938 kapitalista nevládl. 

a kdyby jsi jen trochu sledoval politickou scénu v zahraničí, tak víš, že ODS je klasická sociálně demokratická strana, alespoň na západ od Šumavy by byla

1 0
možnosti

barthold

19. 11. 2011 20:56
Já myslím,

Že v každé firmě, která má jen o trochu víc, než jednoho zaměstnance se i několikrát do roka nějaké místo přirozeným způsobem uvolní. A kdo jiný má vybrat nového zaměstnance než šéf?

0 0
možnosti