Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

19. 3. 2011 23:33
Kdo lže ten krade.

To je stručná charakteristika našich politických stran. Levice či pravice s tím nemá nic společného. To je jen divadýlko před volbami.

To co skutečně potřebujeme, je strana, krerá zruší tisíce zbytečných zákonů a vyhlášek, propustí alespoň 50% státních úředníků a sníží daně. Ještě je třeba rušit poplatky na všemožných úřadech. Jednou jsme si ty úředníky zaplatili,tak proč je platit znovu, když mají trochu pohnout zadkem. To je z pravicového soudku. Jenže ta samá strana, by měla dbát, aby občané nechudli, jen proto, že  stát nechává volné ruce podvodníkům, korupčníkům, lichvářům a podobné verbeži. A stát  by se měl postarat, aby skutečně všem občanům poskytoval služby, na které vybral daně. A nejen těm, kteří v tom umí chodit. To je zase z repertoáru levice.  A politici se nám snaží namluvit, že nemůžeme mít obojí. Protože by pak nezbývaly peníze na jejich lumpárny a zlodějiny.

0 0
možnosti
PH

Power-iet

27. 2. 2011 17:14
předvolební sliby

Před každými volbami je přeci jasné, že dojde k porušením slibům. Trapné reklamy, naprosto ubohé. Chce to změnu, jakou? Vše bych zredukoval. A to na co nejmenší příležitosti ke korupci (co nejméně byrokracie), rozhodně bych snížil platy politikům na úroveň učitelů. No, klasika, ten kdo si stěžuje. Ale něco výrazného by to chtělo, aby do politiky nelezl každý jako příležitost k dobrému výdělku. Chce to skutečné politiky a ne vychytrálky.

0 0
možnosti

haes

27. 2. 2011 18:38
Re: předvolební sliby

Chce to nedat státu peníze. A bude vymalováno. A žádný politik do politiky kvůli penězům nepůjde. Že bychom na to bez přerozdělování neměli (zdravotnictví, školství atd)? Blbost: když na to máme v součtu dneska, kdy politici stovky miliard rozkradou, měli bychom na to i pak. Jenom by se musely příjmy nějak přeskupit. Trh práce bez daní by to určitě vyřešil.

0 0
možnosti
ATM

A ty, MORHHO

27. 2. 2011 10:10
Souhlas !

R^[>-]

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

27. 2. 2011 9:36
S zvedáním daní není problém,

problém je co se s nimi děje a které se zvedají. Snížit daň z příjmu a zvýšit DPH, dělá z ČR stát, kde je dobré vydělávat, ale utrácet je lepší jinde. Možná to byl něčí záměr.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

27. 2. 2011 9:45
Re: S zvedáním daní není problém,

Se zvedáním daní JE problém, pokud je celková výše zdanění občana ČR přes 75 %!

0 0
možnosti
G

Gašpo

27. 2. 2011 8:44
Hmm doba je ťažká

a peniaze štátna kasa proste potrebuje. A občan by bol možno ochotný si zase utiahnuť opasok.

ALE

Som si istý, že odstránenie korupcie a "krádeží za bílého dne" by prinieslo štátnej kase omnoho viacej než zvýšenie, resp. tzv "dorovnanie" DPH. Bohužiaľ toto riešenie by si vyžiadalo nejakú činnosť. Zvýšenie daní si nevyžiada nič.

Dopadne to tak, že občan si zase nedobrovoľne utiahne opasok aby si ho štátny úradník disponujúci dobrým miestom u korytovodu uťahovať nemusel a mal si naďalej z čoho "prilepšovať".

Tak sa pýtam ako mnohí, dokedy ešte bude občan schopný platiť aby bolo z čoho kradnúť. Štátny úradník si asi myslí, že to takto pojde donekonečna. Ja si to nemyslím.

0 0
možnosti
MM

sama_pozitiva

27. 2. 2011 0:11
Pravice v ČR není

Myslm, že by už konečně moho lidem dojít, že žádná pravice v našem parlamentu nevládne, je to jen jen o tom, jak moc skryj to svoje komunistické myšlení, jak moc skryjí ty svoje lobbistické a podvodnické rejdy na ministerstev. Komunisty jsme na kandelábry nepověsili, tak co jiného očekvávat. Mimochodem, hlavně že bude na nesmyslné stíhačky, a debilní armádu, která v ČR je narosto k ničemu.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

27. 2. 2011 11:51
Re: Pravice v ČR není

Pravice v ČR je, ale bohužel nikoliv ve vládě a v parlamentu.

http://www.svobodni.cz

Otázkou zůstává, zda-li byste nechtěl pro sebe a pro svou budoucnost něco udělat…

0 0
možnosti
BD

Béda47

26. 2. 2011 20:35
daně,daně

Je snad každému jasné, že daně by měly mít nějaký smysl.A jedna poučka říká, že stát je takový, jaký je jeho daňový systém.

i u DPH je jasné, že musí být jen jedna sazba. A určitě to není sazba 20%. Bohatě by stačilo třeba 16-17%. Bohatě. Samozřejmě nejde vůbec o konečné ceny ! Jde o zdanění zisků potravinářských a farmaceutických firem ! S důchody to nemá NIC společného. Tak mi vadí jak naše vláda lže. A o tom to je !

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

27. 2. 2011 9:30
Re: daně,daně

Z čeho je jasné, že musí být jedna sazba?

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

26. 2. 2011 17:51
Knihy...

...jsou už teď neúnosně drahé, po zvýšení DPH si je nebude moci dovolit snad už vůbec nikdo. Naproti tomu kilo banánů je dnes levnější, než kilo brambor. Komu takové zdražení víc uškodí, to je snad nasnadě. Daleko spíše mi leží na srdci zájem českého nakladatele nebo českého knihkupce, než madeirského pěstitele banánů. Ti první jmenovaní spoluvytváří společenské prostředí v naší zemi, zatímco ten druhý jmenovaný je jen číslo ve statistice. A bez banánů se docela dobře obejdeme. :-P

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

26. 2. 2011 19:36
Re: Knihy...

Bez banánů jsme tady žili 40 let a je to oblíbená mantra voličů ODS. Zvláštní je, že nikde nevidím napsáno, že se nakladatel a knihkupec podílí na ceně knihy téměř 90% a pouze asi 10% dostane autor. Jestli tedy nakladatelům a knihkupcům leží na srdci kulturní úroveň národa, ať kždý věnuje svých 5%.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

25. 2. 2011 23:26
Já je nevolil

ale dělají přesně to, co jsem čekal. ;-D

0 0
možnosti
N

notordluhousek

25. 2. 2011 21:56
autor podlehl propagande pro blbecky

a ma dojem ze zvysovani dani je socialistickym krokem. vztah k danim je ruzny na pravici. jen idiot si mysli ze pravice znamena pouze liberalismus, inteligentni clovek vi, ze pravice je i konzervatismus, ktery muze mit podobu silneho statu s vysokymi danemi. a samozrejme ruzne mixy obeho.

to samozrejme nic nemeni na tom ze volici ods a top byli obelhani, ale dodelavat k tomu blaboly o socialistech jen celou tuto zalezitost shazuje

0 0
možnosti