Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Astaroth

14. 2. 2011 12:05
friedmann

To je ten anarchokapitalisticky guru modrych svazaku?

0 0
možnosti

nicolbolas

8. 2. 2011 14:36
vy ste video nepochopil

on nezpochybňuje zdanění bohatých na úkor chudých, on zpochybňuje zdanění firem na úkor zaměstnanců. ... absence logiky a myšlení je u rádoby "ekonomů" a příznivců rakouské školy typická. navíc Friedman není součástí rakouské školy, je to především monetarista.

0 0
možnosti

Dr No

8. 2. 2011 14:50
Re: vy ste video nepochopil

Zdanění bohatých na úkor chudých je stejná ptákovina. Co myslíte, že dělá "bohatý" se svými penězi? Buď s nimi dělá nějaký byznys (a dává vydělat jiným), nebo je utrácí (a dává vydělat jiným) - a to všechno podle zákonitostí trhu, které motivují lidi k iniciativě a pracovitosti.

A co myslíte že udělá stát s penězi, které sebere tomu "bohatému". Část z nich rozdá lidem, kteří nepracují (ať už jsou to různé "sociální" dávky nebo platy státním zaměstnancům), takže podporuje lennost a odvádí lidi od užitečné práce. A nezanedbatelnou část jich různí chytráci rozkradou - takže se z nich stanou "bohatí". Jenže na rozdíl od těch prvních z těchto peněz neplatí žádné daně, obvykle neprovozují žádný byznys a když utrácejí, tak raději v zahraničí, aby se doma nepoznalo, kolik si nakradli ...

0 0
možnosti

thunder-bolt

8. 2. 2011 13:08
Stručné a výstižné

autorovi karmu a přání úspěchů a trpělivosti při studiu Rakouské, Chicagské a dalších navazujících škol.

A vězte že: "Kolektivní entity nejednají, kolektivní entity jsou abstrakce. Za těmito abstrakcemi jsou jednotlivci a jejich motivace a zájmy."

0 0
možnosti

viet

8. 2. 2011 11:51
Klasické mantry

Jde o klasické friedmanovské mantry, které pro ty vzdělanější a přemýšlivější už dávno neplatí. Plus mínus mají stejnou hodnotu jako neposkvrněné početí!:-)

0 0
možnosti

boris.pouzar

8. 2. 2011 12:53
Re: Klasické mantry

já myslím,že jádro je v mnohém správné - otázkou je ale co z něj udělají ti,co se Miltonem ohánějí - viz pan prof. Klaus,který se tak rád zaštiťoval poselstvím Chicago boys - no a jaké sračky nakonec prosadil do naší ekonomiky - např. úžasná privatizace bez kapitálu ....

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

8. 2. 2011 11:08
celospolečenská změna je nutná!

více na http://www.ekonomickareforma.cz

(jen pro ty, kteří chtějí SKUTEČNOU změnu)

0 0
možnosti