Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

6. 4. 2010 0:44
"Demokratické" vlády mají na svědomí zločiny

v míře nejméně stejné, jako vlády komunistické. Stejně tak v uplynulých 20 letech Česká republika nedohnala v životní úrovni Západ. Takže proč ty komunisty nevolit?

0 0
možnosti

Vrah

6. 4. 2010 21:24
Re: "Demokratické" vlády mají na svědomí zločiny

I kdybyste opakoval svou lež „("Demokratické" vlády mají na svědomí zločiny v míře nejméně stejné, jako vlády komunistické.)“ třeba tisíckrát, ty miliony mrtvol a ten nespočet zničených životních osudů a zmrzačených charakterů neokecáte. Komoušská lež zůstane komoušskou lží, i kdybyste ji přemaloval na modrozelenooranžovo s fialovými puntíky.

0 0
možnosti

coj@nato

5. 4. 2010 22:12
Dobře napsaný

Marku, šoupl jsem Vám tam upřímně karmu !R^:-).......

Máte pravdu, to paušalizování slůvky totalita nebo "za totáče", je zavádějící a některým to jen vyhovuje.

Já, který jsem tu dobu ještě zažil, používám termíny správné, hovorově většinou (jak je v našem kraji zvykem), "za komančů" nebo "za komárů". Je to tak pravdivější.

0 0
možnosti

velky bratr

5. 4. 2010 21:59
A nezapominejme, ze tu radi dodnes...

Zmenilo se par mluvicich hlav, perzekuce se nahradila prekrikovanim a komunismus se nahradil fasismem - je to pohodlnejsi pro vsechny zucastnene. Diky stale prituhujicim kontrolam se cestovani stava pomalu srovnatelnym martiriem a velka koalice nahradila jednu stranu aniz by to komukoliv prislo divne. Namisto menove reformy, kdy bylo potreba lidem priznat, ze byli okradeni, mame dnes inflaci v radu deseti procent rocne, kterou uhledne schovavame za virtualni index spotrebitelskych cen jehoz vysledek si lze predem stanovit.

Uz zase tu mame centralni planovaci komise, ktere urcuji produkci mleka, oceli, cukru, obili a dalsich veci. Mame tu centralni vladu, ktera urcuje minimalni dane (realne neco pod 50% - u nas je to k 60) a tak stabilizuje mohutny snadno zneuzitelny stat pro zneuzivani velkymi kolosy.

Ano, stale mame radu svobod navic, ale mnohe se krati a za chvili muzeme byt v mnohem vetsim prusvihu i bez komaru.

0 0
možnosti

jaanaaa

5. 4. 2010 21:22
Karma

jako hrom!

0 0
možnosti

falm

5. 4. 2010 21:09
A kdo tu řádí dneska?

;-D

0 0
možnosti

Arth-

5. 4. 2010 20:22
Tleskám!

Mám už bílý fousy...  ale líp bych to neřekl.

R^

0 0
možnosti

jrc

5. 4. 2010 14:18
Naivita mládí !

Chlapče piš raději o dnešní době, o ekonomické situaci a náladě mezi mládeží. Nech to vzpomínání na ty, co tady za totáče žili !

90% vzdělaných lidí vystudovalo za komunismu a bylo v KSČ, nebo zaujímali pracovní pozice schvalované´KSČ. Veškeré státní úřady a finanční instituce byly obsazeny téměř z 95% komunisty. Tak přemýšlej, kdo mohl řídit tuto společnost po převratu? Myslíš, že dělníci, či antikomunisté?

Rozdíl je pouze v tom, že za komunismu si nemohli dopřát to, co si dopřávají po odhození legitimace KSČ. Všechno si hezky rozdělili a teď jsou z nich úspěšní kapitalisté. Tak jim můžeš tleskat dál. Tleskáš stejně komunistům !

Nebuď naivní, nebo už máš milióny na byt a jseš se schopen postarat o potenciální rodinu ? Uvědom si že na jedno pracovní místo středoškoláka se hlásí 50 středoškoláků a na vysokoškolská místa, to během jednoho desetiletí bude stejné. Bůh ti dopřej štěstí, až to budeš řešit !

Je tady spousta antikomunistů, kteří říkaji, že se za totáče měli líp. Co s tím?

0 0
možnosti

jarinka

5. 4. 2010 14:33
Re: Naivita mládí !

Máte pravdu, bordel byl, ale teď je daleko větší.  A to jsem včera kdesi četla o "demokracii" do Číny. Popustit opratě v Číně = katastrofa. Jen aby se toho nezhostily USA.

0 0
možnosti

Draki

5. 4. 2010 14:08
Postoj nebo módní vlna??

Autor stylizující se do role "pravicového libertariána a euroskeptika" se ve svých článcích pořád snaží PROTI NĚČEMU bojovat či vymezovat. Jednou to je ČSSD, podruhé "Topolánkova prostořekost", pak "Nečasova ODS" nyní si pro změnu vzal na mušku komunisty a předlistopadový režim. Úroveň jeho povrchních analýz ponechám teď stranou, spíše by mě zajímalo, jestli se autor umí vyjádřit i PRO NĚCO. Stavět je totiž podstatně obtížnější než bourat, respektive plivat na vše kolem sebe. Například by mě zajímalo, jestli jeho avizovaný libertarianismus a euroskepticismus má nějaký hlubší základ, nebo je to v jeho případě spíš módní vlna, papouškování jiných vzorů či laciné "pozérství" ;-);-)

0 0
možnosti

mn_blogger

5. 4. 2010 15:34
Re: Postoj nebo módní vlna??

stručně, v mém případě jde o dlouodobý postoj, ne o módní vlnu, jestli chcete nějaký příspěvek "pro něco", zde je http://numerato.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=121933

0 0
možnosti

Lionel.r

5. 4. 2010 13:49
jarinkoooo!

Prosím, dost už! Jsem po obědě a při čtení Vašich rádek se mi chce zvracet;-€

0 0
možnosti

jarinka

5. 4. 2010 14:03
Re: jarinkoooo!

Ale Lionele, mohl jste si vymyslet něco jiného, to zvracení už je otřepaný trik. ;-D

0 0
možnosti

BoboHml

5. 4. 2010 12:19
Dal jsem Vám

R^,ale ono to není jednoduché.

Kolik lidí,kteří tvořili komunistické zákony či ti,kteří podle nich odsuzovali bylo odsouzeno?

Všechny vlády,které byli od roku 1989 u moci defakto legalizovali komunistický režim.

Je to stejné jako by po II.světové soudili jen řadové příslušníky SS apod.,ale papaláše nechali na pokoji.

Víte co,já si i docela "vážím" těch co jsou pořád v KSČM - když tomu věří.Více mi vadí ti převlíkači kabatů,po revoluci jich bylo mraky.Jistě bylo jich tam pár,kteří bez členství v KSČ by nemohli dělat svoji práci,ale více bylo karieristů a ti si jsou schopni přeoperovat oči,pokud by nás zabrali Čínani.

0 0
možnosti

jarinka

5. 4. 2010 12:30
Re: Dal jsem Vám

Ideologie komunistických stran o rovnosti není nejhorší, stoprocentně ta fašistická je nebezpečnější. Když někdo byl komunista a je jím stále, klobouk dolů. Moře lidí ale ty kabáty převlékli.

0 0
možnosti