Londýn se chystá na svátek. Skutečně?

Miliardy liber musela vysát britská vláda z kapes daňových poplatníků, aby mohla být v příštím týdnu zahájena olympiáda v Londýně. Celkové náklady na ostře sledovanou sportovní akci se vyšplhají na 11 miliard liber, přestože původní odhady počítaly s nižšími částkami. 

Pavel Bem a jeho sen o prazske olympiade, ktery vysel danove poplatniky zhruba na 100 milionu korun. MF DNES

Návštěvníci této olympiády mají zakázáno sdílet fotky a videa ze stadionů na sociálních sítích. Společnost McDonald’s se nemusí ohlížet na konkurenci. Na prodej hranolků jim pořadatelé zajistili monopol. Místo na pomfrity od Burger Kingu nebo KFC budou návštěvníci olympiády narážet na tlupy ozbrojenců. Vojáků je do londýnských ulic nasazeno 13 500. Společnost jim budou dělat další tisíce policistů a příslušníků bezpečnostních agentur. Oficiálně je jejich úkolem postarat se o bezpečí sportovců a diváků. Jak ale taková ochrana vypadá, dobře víme.

Pod záminkou mapování potenciálně rizikového chování budou ozbrojenci buzerovat, špiclovat a omezovat v pohybu či ve svobodném projevu obyčejné lidi.  Až vám bude někdo vyprávět, že v Londýně probíhá nějaká oslava či svátek, přemýšlejte. Omezování svobody, nerozvážné hospodaření, zákazy, likvidace volného trhu udílením monopolů, zbrojení – takhle se podle vás slaví?

Původně vyšlo na humanaction.cz

Autor: Marek Numerato | neděle 22.7.2012 12:35 | karma článku: 19,08 | přečteno: 1535x